Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özer: Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Sağlanmalı

Kahramanmaraş’ta özel bir hastanede görev yapan tıbbi sekreter Eser Karaca, eski eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Sağlık camiasını ve tüm Türkiye’yi yasa boğan bu vahşet, güvenlik zafiyetlerini ve kadın cinayetlerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan kan dondurucu olay, hem sağlık çalışanlarının güvenliğini hem de toplumun kanayan yarası olan kadın cinayetlerini tekrar gündeme getirdi. Özel bir hastanede mesai başında olan tıbbi sekreter Eser Karaca, eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Özer, olayla ilgili yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.
Mehmet Özer, “Kahramanmaraş’ta bir özel hastanede görev yapan meslektaşımız Eser Karaca, eski eşi tarafından canice katledilmiştir. Bu vahşet, hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır,” ifadelerini kullandı.

“Hastaneler Güvenlik Açıklarıyla Dolu”

Özer, sağlık kurumlarında yaşanan güvenlik açıklarına da dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Eline silahı alan herkesin hastanelere rahatça girebildiği bir ortamda sağlık çalışanları can güvenliğinden yoksun şekilde görev yapmaya çalışıyor. Devlet artık bu güvenlik zafiyetine acilen müdahale etmelidir. Hastanelere X-ray cihazlarının yerleştirilmesinden, sağlık kuruluşlarının ‘sıfır toleranslı alan’ ilan edilmesine kadar tüm tedbirler bir an önce alınmalıdır.”

Kadın Cinayetlerine Dur Denmeli

Eser Karaca’nın ölümüyle bir kadın cinayetinin daha yaşandığını vurgulayan Özer, bu olayın sadece bir sağlık çalışanına yönelik saldırı değil, aynı zamanda kadınlara yönelik sistematik şiddetin de bir parçası olduğunu söyledi:

“Ne yazık ki Türkiye’nin kanayan yarası olan kadın cinayetlerine karşı halen somut ve kalıcı adımlar atılamıyor. Bu mesele artık görmezden gelinmemeli; ciddi, caydırıcı ve etkili önlemler hayata geçirilmelidir.”

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Sağlanmalı

Sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını, sağlık çalışanlarının hem ruhsal hem fiziksel olarak tükenme noktasına geldiğini belirten Türk Sağlık-Sen, tüm sağlık kurumlarında güvenliğin en üst düzeye çıkarılması için yetkilileri göreve çağırdı.

DİĞER VİDEOLAR