Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KSÜ’de Hemşireler Günü Etkinliği Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi tarafından 12-18 Mayıs

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında “12 Mayıs Hemşireler Günü” etkinliği düzenlendi.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim, akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başhemşire Serap Koca, hemşirelik mesleğinin sağlık sisteminin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, fedakârlık ve özveriyle görev yapan tüm hemşirelerin Hemşireler Günü’nü kutladı. Koca, sağlık hizmetlerinde insan odaklı yaklaşımın hemşirelik mesleğiyle daha da güç kazandığını ifade etti.

Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Kurtul ise konuşmasında hemşirelerin sağlık hizmetlerinin her aşamasında büyük sorumluluk üstlendiğini söyledi. Kurtul, bilgi, sabır ve emekle yürütülen hemşirelik mesleğinin toplum sağlığı açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk de hemşirelerin sağlık sisteminin görünmeyen kahramanları olduğunu ifade ederek, gece gündüz demeden görev yapan tüm hemşirelere teşekkür etti. Berk, insan hayatına doğrudan dokunan hemşirelik mesleğinin her zaman saygın ve değerli bir konumda bulunduğunu belirtti.

Etkinlik kapsamında İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sermin Timur Taşhan tarafından katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Taşhan, hemşirelik mesleğinin gelişen sağlık teknolojileriyle birlikte değişen yapısına dikkat çekerek, kadın sağlığı alanındaki güncel uygulamalar ve akademik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sunumda ayrıca mesleki dayanışmanın önemi, hasta bakım süreçlerinde iletişim becerilerinin rolü ve hemşirelik eğitimindeki yeni yaklaşımlar ele alındı.

Programda ayrıca video gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk tarafından Prof. Dr. Sermin Timur Taşhan’a plaket takdim edildi. Program sonunda “Meslekte 25 Yılını Dolduran Hemşireler” ile “2025 Yılına İz Bırakan Hemşire” ve “Yılın Hemşiresi” plaketleri de protokol üyeleri tarafından hemşirelere takdim edildi.

“12 Mayıs Hemşireler Günü” etkinliği, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.