Kahramanmaraş’ın Dünya Edebiyat Kenti olmasının ardından Uluslararası alanda önemli bir unvana daha kavuşma sevinciyle KAGİSAD ve Yedikalem Yayınları ortak çalışmalarını sürdürüyor.Bu kapsamda Kahramanmaraş Girişimci ve Sanayici İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen söyleşi programının moderatörlüğünü KAGİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sarı üstlendi.
Söyleşiye; Eğitimci-Yazar Ömer Akpınar konuşmacı olarak katıldı.Dünya edebiyat Kenti olmanın ilimize ve ülkemize faydalarından bahsederek güzel gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girildiğini belirtti.Eğitimci Yazar Ömer Akpınar Edebiyat Kenti olma Yolunda yaşanan gelişmeleri anlatarak süreci başlatan Mehmet Fetih Yanardağ’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e, Duran Doğan’a bütün akademisyen ve yöneticilere teşekkür etti.Ayrıca KAGİSAD Yönetim Kurulu üyelerinin de iştirak ettiği programda Kahramanmaraş’ın Edebiyat Dünyasına katkı sağlayacak projeler ele alındı.
KAGİSAD Başkanı Cemal Sarı, yaptığı açıklamada resmi kurumlarla iş birliği içinde UNESCO sürecine katkı sunacak projelerde yer almak istediklerini belirtti.KAGİSAD Yönetim Kurulu, şehir adına gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen söyleşinin Kahramanmaraş için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.
