34,3218$% -0.19
36,6331€% -0.67
44,2212£% -0.57
2.890,61%-2,61
2.618,92%-2,45
9.276,78%1,00
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Lütfiye Köroğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Köroğlu, açıklamasında, Türkiye’de kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini ve kadına yönelik şiddetin artık bir “kadın katliamı”na dönüştüğünü belirtti. “Her gün isyandayız!” diyen Köroğlu, kaybedilen tüm kadınları saygıyla andıklarını ifade etti.
Kadına Yönelik Şiddet, Küresel Bir Sorun
Lütfiye Köroğlu, 25 Kasım’ın, Dominik Cumhuriyeti’nde faşist bir hükümet tarafından katledilen Mirabel Kardeşler’in anısına ilan edilen bir gün olduğunu hatırlatarak, kadınların adalet, eşitlik ve emek mücadelesinde öncü olmaya devam ettiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetin temel nedeninin erkek egemen toplumsal, siyasal ve ekonomik yapılar olduğunu belirten Köroğlu, şiddetin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kültürel, ekonomik ve coğrafi sınırları aşarak devam ettiğine dikkat çekti.
İstanbul Sözleşmesi ve Kadın Hakları
CHP’li Köroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararıyla çekilmesinin kadınları koruyacak kurumsal ve yasal çözümleri zayıflattığını söyledi. Sözleşmeye geri dönülmesi gerektiğini belirterek, bu kararın kadınları koruyan önemli bir hukuki çerçeveyi ortadan kaldırdığını ifade etti.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Acil Adımlar
Kadına yönelik şiddetle mücadelede atılması gereken adımları sıralayan Köroğlu, 6284 sayılı kanunun etkili bir şekilde uygulanmasının ve kadınları koruyan önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, kadına yönelik şiddeti önlemek için toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda sağlamak gerektiğini belirtti.
Kadınlar İçin Güçlü Sosyal Politikalar
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kadınların eğitim ve iş gücüne katılımını artırmak için sosyal politikalar geliştirdiğini ifade eden Köroğlu, kadınların güvenliğini sağlamak ve toplumda eşit haklara sahip olmalarını desteklemek için mücadele edeceklerini belirtti. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kadınların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kadınların Haklarını Savunmak için Çalışmalara Devam
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılması gerekenler arasında, kız çocuklarının eğitim hakkının korunması, afet dönemlerinde kadınların karşılaştığı zorluklara hızlı çözümler üretilmesi ve dijital medya araçlarının şiddet amaçlı kullanılmasını engelleyecek politikaların geliştirilmesi gibi maddeler yer aldı. Lütfiye Köroğlu, kadınların siyasette eşit ve güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlayacak mevzuat düzenlemelerinin de önemine değindi.
“Çare Bizde”
Son olarak Köroğlu, tüm bu önlemleri hayata geçirecek ve kadına yönelik şiddeti sonlandıracak olanın sosyal demokrasiye dayalı eşitlik olduğunu vurguladı. “Çare bizde,” diyerek, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınları ayrım yapmadan birleştirerek şiddetle mücadele edeceklerinin altını çizdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın hakları ve eşitlik mücadelesinde kararlı olduğunu ifade etti.
Büyükşehir’in Uluslararası Kitap Fuarı Katılımcıların Beğenisini Kazanıyor
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.