Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem kentin eğitim gündemini hem de eğitim çalışanlarının beklentilerini milletvekillerine aktardı.
Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Çetin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kahramanmaraş milletvekilleriyle bir araya gelerek eğitim alanındaki mevcut çalışmalar, kentin ihtiyaçları ve eğitim çalışanlarının talepleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret programı kapsamında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Ömer Oruç Bilal Debgici ve DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. İrfan Karatutlu, Gazi Meclis’teki makamlarında ziyaret edildi.
Samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde, Kahramanmaraş’ta eğitimin mevcut durumu, devam eden yatırımlar, eğitim çalışanlarının karşılaştığı sorunlar ve geleceğe yönelik projeler ele alındı. Eğitim-Bir-Sen heyeti, sahadan elde edilen görüş, öneri ve beklentileri milletvekilleriyle paylaşarak eğitim hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli hale getirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Çetin, eğitimin yalnızca fiziki yatırımlarla sınırlı olmadığını belirterek, güçlü bir eğitim sisteminin eğitim çalışanlarının katkı ve görüşleriyle şekilleneceğini ifade etti. Çetin, sendika olarak her zaman çözüm odaklı bir anlayışla hareket ettiklerini ve eğitim camiasının ortak menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Milletvekilleri de Eğitim-Bir-Sen heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kahramanmaraş’ın eğitim alanındaki gelişimini önemsediklerini vurguladı. Eğitim çalışanlarının taleplerini yakından takip ettiklerini belirten milletvekilleri, eğitimin güçlenmesinin Türkiye’nin geleceği açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade ederek her zaman eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Görüşmelerde ayrıca ortak akıl, istişare ve kurumlar arası iş birliğinin eğitimde başarıyı artıran en önemli unsurlar arasında yer aldığına dikkat çekildi. Taraflar, Kahramanmaraş’ın eğitim kalitesini daha ileri seviyeye taşıyacak her türlü projeye destek verilmesi konusunda ortak görüş ortaya koydu.
TBMM’de gerçekleştirilen ziyaret programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ve iyi niyet temennilerinin ardından tamamlandı.
