34,3218$% -0.19
36,6331€% -0.67
44,2212£% -0.57
2.890,61%-2,61
2.618,92%-2,45
9.276,78%1,00
Cumhuriyet Halk Partisi Parti(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2001 yılı deprem yönetmeliğinden önce yapılan ve yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karaca Kampüsü’ndeki resmi olarak riskli bulanan binaları Meclis gündemine taşıdı.
Sütçü İmam Üniversitesi’nin Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu’nda bulunan, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Karacasu Kampüsü’nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, 2 bloktan oluşan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile 10 odalı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli bulunuyor.
1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmete giren binalar, 2001 yılı deprem yönetmeliği öncesinde inşa edildiği için riskli statü kapsamına alınmasına rağmen aradan geçen onca yıl sonrası günümüzde hâlâ yaklaşık 6 bin öğrenci büyük tehdit altında eğitim almaya mahkûm edilmiş halde öğrenim hayatına devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5,8’lik İstanbul depremi ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha yüzlere vururken, her 3 binadan 1’inin yıkıldığı 1999 Gölcük depreminde yaşanan derin acıları gönüllerden taşırarak bir kez daha hatırlattı. Memleketi Kahramanmaraş’ta da benzer acıların yaşanmaması için çalışmalar yürüten CHP’li Ali Öztunç, Karacasu Kampüsü’ndeki yapıların riskli raporu olduğunu ve yıllardır gerekli adımların atılmadığını belirterek akıbeti aşikar olan bu yapılar nedeniyle “Kahramanmaraş’ta yaşanacak olası bir deprem durumunda gerçekleşecek facianın sorumluluğunu alacak mısınız?” dedi.
Öztunç’un konuya dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesi aynen şu şekilde:
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, 2 bloktan oluşan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile 10 odalı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli bulunmaktadır. Yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü binalar, 2001 deprem yönetmeliği öncesinde yapıldığı için riskli bina kapsamına alındı, ancak aradan geçen zaman içerisinde okul boşaltılmadı ve öğrenciler bu riskli binalarda eğitim görmeye devam etmektedir.
Buna istinaden;
6 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bu kampüsteki binaların riskli olduğuna dair raporlar bulunmasına rağmen, neden öğrencilerin hayatlarını tehlikeye atarak eğitime devam edilmektedir?
KSİÜ Karacasu kampüsünde öğrenim gören öğrencilerin taşınması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
2012 yılından beri KSİÜ Rektörlüğünün riskli binalar yerine yeni binalar yapılması yönündeki talepleri neden dikkate alınmamıştır?
Kahramanmaraş’ta yaşanacak olası bir deprem durumunda gerçekleşecek facianın sorumluluğunu alacak mısınız?
DULKADİROĞLU BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.