KSÜ’den 4 Bilim İnsanı Uluslararası Başarıya İmza Attı
Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) 4 bilim insanı büyük bir başarıya imza atarak alanlarına yaptıkları katkılarla dünya literatüründe ilk yüzde 2’lik dilimde yer aldı.
Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 190 bin bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.
19 Ekim 2021 tarihinde Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan ve 2020 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi; "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki" olarak iki kategoride listelendi.
Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.
Üniversitemiz akademisyenlerinin başarısına ilişkin açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Köklü bir geçmişe sahip olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, başarı ve kalite odaklı bakış açısı ile artık dünya genelinde adından söz ettirmeyi başaran bir üniversitedir. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde üniversitemizden 4 akademisyeninin yer alması hem üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gurur kaynağıdır. Yapmış oldukları çalışmalarla dünya sıralamasına girmeye hak kazanan çok değerli akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Listede yer alan öğretim üyelerimiz:
1- Prof. Dr. Ergül BELGE KURUTAŞ (Tıp Fakültesi)
2- Prof. Dr. Metin KÖK (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu)
3- Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ (Fen-Edebiyat Fakültesi)
4- Prof. Dr. Ahmet KAYA (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi)
İlgili çalışmaya aşağıdaki linkler üzerinden erişilebilir:
1- https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3
2- https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/3