Gülşen Bubikoğlu'nun bilinmeyen kardeşi! - İfa Ajansİfa Ajans

5 Ekim 2022 - 18:59

Gülşen Bubikoğlu’nun bilinmeyen kardeşi!

Türk sinemasının en güzel isimlerinden Gülşen Bubikoğlu’nun kardeşini tanıyor musunuz? O da ablası gibi ünlü bir isim…

Son Güncelleme :

13 Kasım 2018 - 13:13

1.172 views
Gülşen Bubikoğlu’nun bilinmeyen kardeşi!

Yeşilçam’ın güzel oyuncularından Gülşen Bubikoğlu ve yine oyuncu ve sunucu olan Nilgün Bubikoğlu’nun kardeş olduğunu biliyor muydunuz?

Nilgün Bubikoğlu’nu herkes Kemal Sunal ile oynadığı o kareden hatırlar. İşte o kör kız aslında çok tanıdık biri. 

GÜLŞEN BUBİKOĞLU KİMDİR?

954 yılında İstanbul’da doğdu. Fatih Kız Lisesi’ni ve LCC kursunu bitirdi. 1973 yılında düzenlenen geleneksel Ses Dergisi artist yarışmasına katıldı.İlk elemelerden itibaren dikkatleri üzerinde toplayan bu yıldız adayı yarışmanın rakipsiz favorisi olarak göz dolduruyordu. Bu yıldız adayına, ortak işletme kuran, Erler Film – Türker İnanoğlu, Arzu Film – Ertem Eğilmez, Akün Film – İrfan Ünal ilk seçmelerden sonra göz koymuşlardı. Yıldız olacağına mutlak gözüyle bakılan bu adayın, yalnız kendi işletmelerinde çalışmalarını istiyorlardı. 

Ses Dergisinin her yıl düzenlediği bu yarışmada sekiz büyük film yapım şirketi, 3 kadın, 3 erkek oyuncu adayını seçerdi. Birinci seçilen kadın ve erkek oyuncu adayının bu sekiz yapımcıya iki yıl süre ile birer film yapma mecburiyeti vardı. Bu yüzden Gülşen Bubikoğlu birinci seçilirse bu sekiz firmaya film yapma zorunluluğu doğuyordu. Diğer seçici yapım şirketleriyle film yapmaması için Bubikoğlu birinci seçilmemeliydi. 

Seçim gizli oyla yapılıyordu, 3 ortak yapım şirketi (Erler Film – Türker İnanoğlu, Arzu Film – Ertem Eğilmez, Akün Film – İrfan Ünal) Bubikoğlu’na 10 üzerinden 1 verdiler. Oylar açıldığında 55 oyla Necla Nazır birinci seçilmişti. Gülşen Bubükoğlu ikinci seçilmişti. Bu sayede, sadece bu 3 yapım şirketi ile daha yüksek ücretle kendisiyle film yapacaktı ama Gülşen Bubikoğlu’nun bunlardan haberi yoktu. 

Bubikoğlu, 1974 yılında Türker İnanoğlu ile birlikte kimseye haber vermeden, yalnızca bir kaç aile dostu huzurunda Kemal Utku’nun evinde evlendiler.Türker İnanoğlu ile evlendikten sonra Gülşen Bubikoğlu Erler Film’in bir numaralı kadın yıldız oyuncusu oldu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi.

28 Aralık 1977 yılında kızları Zeynep dünyaya geldi. Halen, Türker İnanoğlu ile bu mutlu evliliği devam etmektedir. 

Filmografi 

Yaban (1973) 
Şafakta Buluşalım (1975) 
Üç Kağıtçılar (1975) 
Ah Nerede (1975) 
Mahçup Delikanlı (1974) 
Yüz Liraya Evlenilmez (1974) 
Cici Kız Aysın (1974) 
Reisin Kızı (1974) 
Ayrı Dünyalar (1974) 
Yaz Bekarı (1974) 
Ah Bu Gençlik (1975) 
Evcilik Oyunu (1975) 
Kader Bağlayınca (1976) 
Sıralardaki Heyecan (1976) 
Ne Umduk Ne Bulduk (1976) 
Baş Belası (1976) 
Ölmeyen Şarkı (1977) 
Bizim Kız (1977) 
İşte Bizim Hikayemiz (1978) 
Vahşi Gelin (1978) 
Mücevher Hırsızları (1979) 
Canikom (1979) 
Renkli Dünya (1980) 
Tanrıya Feryat (1980) 
Gırgıriyede Şenlik Var (1981) 
Gırgıriye (1981) 
Görgüsüzler (1982) 
Leyla İle Mecnun (1982) 
O Kadın (1982) 
Kördüğüm (1982) 
Gırgıriyede Cümbüş Var (1983) 
İhtiras Fırtınası (1983) 
Gırgıriyede Büyük Seçim (1984) 
Alev Alev (1984) 
Paramparça(1985) 
Savunma (1986) 
Kıskıvrak (1986) 
Kurtar Beni (1987) 
Kızım ve Ben / Gurbet Kadını (1988) 
Suçlu (1989) 
Madde 438 (1990) 
Zirvedekiler (1993) 
Affet Bizi Hocam (1998)

HABER7  / Derleme – Nusret Odabaş

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.